29 травня з Берліна та Києва проходитиме другий благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar

29 травня з Берліна та Києва проходитиме другий благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar

Знаково, що захід пройде саме 29 травня — у День Києва, і буде присвячений мужньому українському опору впродовж 3-х місяців незламної боротьби проти рф.

Поділитися:

У неділю, 29 травня, одночасно в столицях Німеччини та України пройде другий благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar. Мета заходу залишається незмінною — привернути увагу світової спільноти до драматичних подій, що відбуваються в Україні, зібрати кошти для закупки медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пораненим та постраждалим, зокрема придбати хірургічні рентген апарати С-арки. Таке обладнання використовується для проведення операцій під контролем рентгенівського випромінювання, таких як вилучення уламків або фіксація кісток. Планується закупка хірургічних рентгенапаратів С-арки для 12 регіонів, що знаходяться поблизу ведення бойових дій¸ а також залучені до надання медичної допомоги пораненим і постраждалим. Вартість однієї одиниці стартує від 100 тисяч євро. Фандрейзинг відбуватиметься через глобальну ініціативу United24, а всі донати будуть автоматично перераховані на рахунки НБУ, закріплені за Міністерством охорони здоров'я. 

Знаково, що захід пройде саме 29 травня — у День Києва, і буде присвячений мужньому українському опору впродовж 3-х місяців незламної боротьби проти рф. Організатори наголошують, що Київ — це серце України та столиця свободи, яка ніколи не була і не може бути завойованою. А тому глядачі в усьому світі мають памʼятати, що саме тут — колиска Європи та місце, звідки почалася наша історія. Ключові меседжі проєкту — #Stoprussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #SaveUkraine, #BeBraveLikeUkraine, #CapitalOfBravePeople.

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar реалізується командами 1+1 media, фестивалю Atlas, Суспільне та за підтримки національного мобільного оператора  Київстар, футбольного клубу «Динамо Київ», Міністерства культури та інформаційної політики та Міністерства закордонних справ. 

Артисти виступатимуть наживо з Києва, а також з його міста-побратима Берліна. Саме там, біля Бранденбурзьких воріт, розташується сцена, з якої до телевізійної аудиторії та глядачів на площах міст звертатимуться ведучі Тимур Мірошниченко та Маша Єфросиніна. Серед учасників заходу — Океан Ельзи, Тіна Кароль, The Hardkiss, MONATIK, Beissoul & Einius, Антитіла, ONUKA, alyona alyona та багато інших. Також спеціальними гостями заходу стануть переможці «Євробачення 2022» — гурт Kalush Orchestra, що сколихнули весь світ композицією «Стефанія» і принесли Україні таку важливу та бажану перемогу на культурному фронті.

У межах двогодинного ефіру, який ретранслюватимуть телеканали близько 20 країн Європи та світу, а також стрімінгові платформи та соцмережі, — політичні лідери, музиканти, митці, громадські активісти, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети комунікуватимуть з багатомільйонною аудиторією з проханням підтримати Україну. З нагоди заходу у багатьох країнах світу українці та місцеві мешканці зберуться для перегляду телемарафону.

В Україні телемарафон показуватимуть усі телеканали та платформи, що транслюють марафон «Єдині новини», серед яких мовники 1+1, ICTV, Україна, Інтер, Рада, UA:Перший.

Для глядачів зі всього світу трансляція буде доступна на YouTube-каналах 1+1 та Atlas Festival, та на міжнародних версіях телеканалів, зокрема 1+1 International.

«Save Ukraine — #StopWar — це важлива подія світового масштабу, яка прагне консолідувати людей в усьому світі та нагадати про важливість допомоги Україні. Це також масштабний телевізійний продукт, який минулого разу обʼєднав 80-мільйонну аудиторію, що є великим досягненням. Сподіваємося, що нова сторінка цього проєкту буде не менш яскравою, адже наша мета — усіма можливими способами наближати перемогу України», — коментує Ярослав Пахольчук, генеральний директор 1+1 media та ​​співвласник фестивалю Atlas.

«Український бізнес в умовах війни має підтримувати державу та суспільство. Тому Київстар не лише допомагає клієнтам безоплатними послугами, а й виділив понад 30 млн гривень благодійної допомоги на гуманітарні потреби. І щоб наша підтримка була ще масштабнішою – виступаємо співорганізатором благодійних концертів. Я радий, що новий концерт пройде вже 29 травня. У мирний час ми б святкували день мого рідного Києва, але зараз ця дата та новий марафон зберуть нас, щоб показати єдність українців та всього світу у боротьбі з агресором. А зібрані під час благодійного концерту кошти, ми разом з партнерами направимо на підтримку медичних закладів, де дбають про поранених через бойові дії», — розповів Олександр Комаров, президент Київстар. 

«У квітні-травні 2022 року ми реалізували проєкт Match for peace #StopWarInUkraine — серію благодійних матчів ФК «Динамо», які стали справжнім футбольним, мистецьким та антивоєнним видовищем, що привертає увагу спортивного світу та міжнародної спільноти до драматичних подій в Україні внаслідок війни рф. В межах цих матчів лише в квітні ми зібрали понад 22 000 000 грн для вирішення найгостріших гуманітарних проблем українців. Тому участь в телемарафоні — це для нас наступний етап благодійних ініціатив і ми сподіваємося, що спільними зусиллями вдасться зібрати навколо проєкту велику кількість небайдужих людей!», — коментує Ігор Суркіс, президент футбольного клубу «Динамо Київ».

Як і минулого разу, графічним символом телемарафону, навколо якого будується вся візуальна комунікація, є соняшник, створений українським художником Даніелем Скрипником

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar прагне ще більше консолідувати міжнародну спільноту у її спротиві російській експансії. Український народ відчуває і глибоко цінує підтримку, яку надають наші партнери та прості громадяни іноземних держав: від товарів першої необхідності до  потужної військової допомоги. Але війна повинна закінчитися якнайшвидше, а для цього необхідно ще більше підтримки для України і тотальний тиск на агресора.   

Нагадаємо, 27 березня відбувся перший телемарафон Save Ukraine — #StopWar, під час якого спільними зусиллями було зібрано понад 40 млн грн для вирішення найгостріших гуманітарних проблем, спричинених війною рф в Україні. Водночас більше 30 телеканалів по всьому світу синхронно транслювали проєкт, а в середньому рейтинг перегляду телеканалів під час Телемарафону був вищий звичного у цьому слоті. Загалом близько 80 млн людей по всьому світу дивилися телемарафон у прямому ефірі. Ми об'єднали всі континенти. Мешканці більше ніж 50 міст та столиць вийшли на вулиці, щоб підтримати Україну та доєднатися до телемарафону, 30 світових політичних лідерів звернулися до українців та міжнародної спільноти. Більше 17 млн людей були об’єднані комунікаційною кампанією в медіа та у соціальних мережах. 

Новини по темі