«Ми добре єднаємося проти когось, треба навчитися єднатися за щось», – Єгор Гордєєв розповів про волонтерство, роботу та особисте життя під час війни

Продюсер та ведучий Єгор Гордєєв поділився подробицями особистого, професійного та волонтерського життя під час війни
Instagram/yegorgordeev

Ведучий та продюсер 1+1 Єгор Гордєєв розповів про свою волонтерську діяльність та про власне сприйняття життя під час війни.

Поділитися:

Ведучий і продюсер проєктів 1+1 Єгор Гордєєв в інтерв'ю виданню "КП в Україні" розповів про те, як працює і живе під час війни, а також про свою волонтерську діяльність разом з фондом "Ти не один".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Моя посмішка – це моя особиста зброя. Я зробила свій вибір на користь позитиву», – ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька про життя під час війни

Ведучий "Сніданку з 1+1" та каналу FREEДОМ Єгор Гордєєв зізнається, що, як журналіст, щодня має справу з безліччю важких, часто драматичних життєвих історій. Щоб долати величезне психологічне навантаження, ведучий радить:

"Я переконаний в тому, що ми егоїстично маємо менше споглядати, якщо є така можливість, звичайно, всі криваві подробиці війни. Бо психіка буде розплачуватися, а тобі треба жити і будувати країну з абсолютно здоровою головою".

Гордєєв

Але сам ведучий зізнається, що далеко не завжди дотримується цих порад. Наприклад, він їздив до Бородянки, де разом з іншими волонтерами допомагав психоневрологічному інтернату, який пережив страшну історію. 

"Напевно, щось тьохнуло, коли ти бачиш пані Марину, директорку Бородянського психоневрологічного інтернату, яка проїхала через всю Київську область і добралася на окуповану територію Бородянки, де стріляють, бомблять, стоять кадирівці, щоб допомогти своїм вихованцям. Я не розумів, як, звідки у людини така сила?! Пазл в моїй голові склався лише тоді, коли під час першої нашої зустрічі вона мені тихенько сказала: "Кілька років тому я втратила 9-річну дитину, і мені вже нічого не страшно".

Дивіться сюжет ТСН про цей інтернат в Бородянці та його мужню директорку:

Єгор Гордєєв зізнається, що зараз має величезну мрію – зробити для Бородянки концерт. Адже чи не єдине, що залишилося в цьому місті більш-менш в нормальному стані після російської окупації, – це концертний зал. Про інтернат же, в якому він побував, Гордєєв розповідає:

"Там уже прибрали фактично всі наслідки окупації та облаштовують територію. Підопічні потроху повертаються, і їм потрібні базові речі для комфортного життя. Бо кадирівці зіпсували і покрали все…"

Єгор Гордєєв розповідає, що разом з фондом «Ти не один», Лідою Таран і Соломією Вітвіцькою привозив їм допомогу: 5 пральних і 2 сушильні машини, 80 матраців, подушок, ковдр, 30 комплектів нової постільної білизни, засоби гігієни, їжу. Частину допомоги придбано коштом єдиного збору Ukraine SOS від Благодійного фонду «Ти не один» 1+1 media, інше передано гуманітарним вантажем від Благодійного фонду «Тернопіль» на прохання Лідії Таран, а їжу та продукти, що не псуються, вдалося зібрати завдяки старанням Соломії Вітвіцької. Зараз кожен може приєднатись до допомоги – наприклад, зробити внесок на dobro.ua. Це програма фонду "Ти не один", яку відкрили з початком війни. Швидке реагування на термінові потреби.

Гордєєв

Про те, як саме війна вплинула на його життя, Єгор Гордєєв зауважує:

"У мене, дякувати богу, нічого критичного в родині не сталося – ніхто не загинув, всі живі, загалом здорові, і це головне. Все інше – це вже питання професійності. Я вмію концентруватися. Я працював журналістом під час Революції гідності, тож у своєму професійному житті я багато чого бачив не вперше".

Єгор зізнається, що жити в умовах війни часто втомлює, в першу чергу психологічно. Тому він намагається менше спілкуватися з близькими на тему війни (наскільки це можливо, звісно) і більше – про абсолютно різні, буденні речі.

"З людьми, з якими ми регулярно бачимося, розмови можуть бути різні. Про книги, наприклад. Фантазуємо багато про майбутнє – а що може бути, а як, а де", – розказує ведучий 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий 1+1 Єгор Гордєєв: «Кожен має зараз працювати на своєму фронті для спільної перемоги України»

Також Єгор Гордєєв відзначив те, що вважає надзвичайно важливим для нашої майбутньої відбудови:

"Ми добре єднаємося проти когось, треба навчитися єднатися за щось".

Єгор Гордєєв раніше зауважив, що повернення «Сніданку з 1+1» – емоційно дуже важлива історія для нього. Адже формат інфотейнменту – саме для життя і про життя. Тож дивіться щодня "Сніданок з 1+1" у прямому ефірі на YouTube, а також в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 (у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00). 

Новини по темі