Звернення 1+1 media та Rewilding Ukraine щодо необхідності захисту тварин, які страждають від війни рф в Україні

Звернення 1+1 media та Rewilding Ukraine про необхідність захисту тварин, що страждають від війни рф в Україні

Лише за перший місяць війни було заморено голодом 380 собак та спалено живцем близько 30 коней у Гостомелі, розстріляно 120 тварин в Ясногородці та вбито більше 100 корів снарядами у Харкові.

Поделиться:

Від імені 1+1 media, одного з найбільших медіахолдингів у Східній Європі, та Rewilding Ukraine, громадської організації, що займається питанням відновлення природних ландшафтів, повернення диких тварин в природу та сталого розвитку громад, звертаємося до міжнародної спільноти із захисту рослинного та тваринного світу, профільних організацій та небайдужих громадян по всьому світу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Животные во время войны: плачевная ситуация в зоопарках и помощь зоопатруля

Уже більше двох місяців триває жорстока війна рф в Україні, яка забирає тисячі мирних життів та знищує на своєму шляху все живе. Внаслідок бойових дій та постійних бомбардувань з боку російських військ знищуються цінні природні території, помирає велика кількість тварин, які знаходяться в зоопарках, заповідниках або в покинутих назавжди домівках. Знищуються умови для належного проживання тварин як у дикій природі, так і спеціалізованих місцях. Лише за перший місяць війни було заморено голодом 380 собак та спалено живцем близько 30 коней у Гостомелі, розстріляно 120 тварин в Ясногородці та вбито більше 100 корів снарядами у Харкові. І ці страшні цифри щоденно ростуть.

Ми закликаємо профільні міжнародні організації об’єднатися та допомогти зберегти природні території та життя безневинних тварин в Україні. Першочергово – надати гуманітарну допомогу притулкам, тимчасово переміщеним домашнім та диким тваринам, природним територіям під окупацією, включаючи їжу, медикаменти, необхідне обладнання для догляду та лікування тварин, тощо. У подальшому – опрацювати спільну міжнародну програму з відновлення природних ландшафтів та відповідних зон проживання диких тварин, а також з надання технічної та фінансової підтримки для реновації зруйнованих заповідників та зоопарків у постраждалих внаслідок війни регіонах України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Животные в условиях войны: правила вывоза животных за границу и перевозки внутри страны

Своєю чергою, 1+1 media як один з найбільших мовників України регулярно говоримо про таку необхідність на всіх своїх медіаресурсах і готові продовжувати робити це. Rewilding Ukraine підтримує партнерські заповідні території та установи, що страждають від війни. Також команда логістично допомагає іншим донорам у наданні цільової підтримки організаціям, що найбільше потребують допомоги. Разом ми можемо зробити більше!

Ознайомитися з потребами заповідних територій, зоопарків, зоозахисних організацій можна на сайтах українською та англійською мовами.

Сторінка постійно оновлюється новими організаціями, які приєднуються до кампанії.

Новости по теме