В Бучі рашисти поклали вибухівку в дитяче піано та вкрали акордеон

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Поклали вибухівку в піаніно та вкрали дитячий акордеон: наслідки перебування російських окупантів у помешканні в Бучі
pixabay.com/MabelAmber

Російські окупанти замінували дитяче піаніно в Бучі: вибухівку заховали в механізм інструменту.

Поділитися:

В Бучі, в квартирі, де тимчасово перебували російські окупанти, знайшли вибухівку, яка дивом не розірвалася. Вибухівка була захована у механізмі фортепіано, на якому раніше грала 10-річна дівчинка. Про наслідки російської окупації для цієї родини дізнавалися у ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Щоденники війни»: як улюблена скрипка допомогла Юлії Фесенко налагодити життя після евакуації з Харкова

Сергій, власник квартири, розповідає, що на весь їхній великий багатоповерховий будинок може 3-4 квартири не пограбували. В решті рашисти винесли і потрощили все, що могли. Саме на цьому подвір'ї у перші дні деокупації Бучі побував ведучий Дмитро Комаров, який вказував на те, що міни є навіть на дитячих майданчиках. Ще одне підтвердження воєнних злочинів росіян проти мирного населення – вибухівка у піаніно, про яку ТСН розповів Сергій. Свою родину, а саме дружину, 10-річну Дашу та 6-річного Максима він вивіз у безпечне місце на 2-гу добу війни. Сім'я і досі в евакуації, бо повертатися ще небезпечно, і знайдена вибухівка це доводить.

Сам же Сергій повернувся додому 7 квітня і те, що побачив в квартирі, не могло не вразити. Все потрощене, спеціально зіпсоване, багато чого вкрадено. Після ретельного прибирання чоловік навіть вже почав робити ремонт. На один день йому приїхала допомагати дружина, відкрила кришку фортепіано, думала зіграти. Але звук, який видавав інструмент, був незвичним, і подружжя запідозрило вибухівку. Так і виявилося: вибуховий предмет був захований окупантами у механізмі інструменту і дивом не розірвався. Розмінування проводили сапери. 

вибухівка піаніно

Сергій розповідає, що це піаніно доньки Дарини, яка вже декілька років займається музикою: грає на ньому і на акордеоні. Дуже шкодує чоловік, що дорогий серцю його доньки акордеон окупанти вкрали. Але говорить, що обов'язково купить Дарині новий інструмент. Цього ж літа діти ще не будуть повертатися додому до Бучі, Сергій каже, що це ще надто небезпечно. Розмінування Київщини триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розчищення та розмінування населених пунктів на Київщині після російської окупації: коли людям можна повертатися додому (роз’яснення експерта у «Сніданку з 1+1»)

Дивіться сюжет ТСН про заміноване окупантами дитяче піаніно в Бучі:

Новини по темі