"Військо — це не вирок, це наше життя": зірка "Обіцянки Богу" Юрій Феліпенко розповів про навчання в батальйоні "Ахіллес" (ексклюзив)

Обіцянка Богу
Актор Юрій Феліпенко розповів про навчання в батальйоні "Ахіллес"
Фото: instagram/y.felipenko

Актор Юрій Феліпенко планує стати пілотом або техніком БПЛА — ексклюзив.

Поділитися:

Український актор Юрій Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення. У себе на сторінці в Instagram він поділився відео, де разом з іншим побратимами складає присягу. В ексклюзивному коментарі сайту 1+1 детально розповів про зміни у житті, як проходить навчання, та чому обрав батальйон "Ахіллес".

"Це було моє добровільне, свідоме рішення", — зізнався нам Феліпенко.

Актор поділився своїми враженнями від перебування в батальйоні "Ахіллес".

"Як каже наш командир, військо — це не вирок і не тягар. Це наше сьогодення. Це наше життя. Чому я пішов саме в цей батальйон? По-перше, через людей, про яких я дізнався, яким довірився. Це дуже мотивовані, розумні люди, які знають, чого хочуть, для чого вони це роблять. Цей батальйон піклується про своїх військових. Нас на навчанні тут зараз 8 людей. Потім ми відправимося у свій бат, де продовжимо вивчати вже різні спеціальності. Знаходячись тут, я вже відчуваю, що я необхідний. Я небагато знаю в армійській темі, але залюбки вчусь. Я дійсно отримую задоволення. І величезна мотивація для мене особисто — це піклування батальйону про нас. Я не думав, що може бути таке у війську. Зараз я ще впевненіший у своєму виборі, ніж був до цього".

Юрій Феліпенко про службу в армії

Фото: instagram/y.felipenko

Феліпенко розповів, що може стати пілотом або техніком БПЛА.

"Ми поки що проходимо курс молодого бійця, отримуємо базові армійські ази: як правильно стріляти, ставати, дисципліна. Я буду конкретно вчитися за спеціальністю вже по місцю. Коли ми приїдемо в "Ахіллес", пройдемо співбесіду, нам дадуть можливість обрати: хочеш бути пілотом — йди пробуй, хочеш бути техніком — йди пробуй, хочеш працювати на РЕБ — йди пробуй. Зрозумію, що в мене краще виходить, тим і буду займатися, — пояснив він.

Актор також зізнався, що йому не було важко призвичаїтися до нових умов життя.

"Знаєте, призвичаїтися було неважко, тому що я цей вибір зробив не за один день. Щодо навчання, я максимально намагаюся віддати себе сюди. Зараз зовсім не думаю про акторське. Мені це наразі нецікаво. Я хочу максимально взяти ті знання, які мені дадуть тут, а потім безпосередньо в батальйоні".

На завершення нашої бесіди Юрій Феліпенко закликав усіх українців не здаватися і вірити в перемогу.

"Військо — це не вирок. Це наша реальність, яку ми стягнемо всі. Все буде добре. Коли ти зустрічаєш тут таких мотивованих людей, то ти розумієш, що все недаремно. Україна буде жити завдяки отаким хлопцям і батальйонам, як "Ахіллес", які цінують своїх воїнів, дають їм змогу навчатися. Тут ніхто тебе не кине і не скаже: ні, виконуй наказ", — підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А я була в сердечку?" — Валерія Ходос та Юрій Феліпенко записали кумедне відео по серіалу "Обіцянка Богу"

Новини по темі