Як спорт рятує від деменції: відкриття японських вчених

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Спорт - порятунок від деменції: відкриття японських вчених
Freepik

Заняття спортом здатні покращувати когнітивні функції мозку: як правильно тренуватись - пояснили у «Сніданку з 1+1».

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Групові заняття спортом здатні вберегти мозок від старіння. При чому фізичні вправи обовʼязково треба виконувати в компанії з іншими, а не індивідуально, оскільки поєднання спорту і живого спілкування допомагає підтримувати здоровʼя мозку протягом життя - переконують фахівці університету Цукуба у Японії. Про це детальніше розповіли у «Сніданку з 1+1».

Протягом чотирьох років вони спостерігали за станом більше ніж 4 тисяч людей у віці 80 років. Виявилось, що у людей, котрі тренувалися поодинці від двох разів на тиждень, рівень когнітивних порушень знижувався на 15%. Однак, у тих, хто відвідував групові тренування, результат був удвічі вище: такі учасники схильні до уникнення погіршення когнітивних функцій на 30%

Комбінація таких підходів, як фізичних вправ та метальної активності допомагає не лише захищати мозок, а й сприяє гарному емоційному самопочуттю. Отже, японські терапевти вже почали масово рекомендувати своїм старшим пацієнтам записуватись на групові заняття спортом.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі