Чи зможуть люди жити більше 130 років: вчені здивували новим відкриттям

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи зможуть люди жити більше 130 років: відкриття вчених
Freepik

100 річна людина більше не вийняток: дослідники прогнозують зростання довголіття.

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Ми можемо жити набагато довше - нові дослідження вчених доводять, що у багатьох з нас є шанс дожити до 130 років. Уся справа в теоретичній межі довголіття, яка закладена в людському організмі. Колись було прийнято вважати, що ця межа десь на рівні 70-80 років і всі, хто доживав до 90 або 100 років вважалися вийнятком. Тепер же дослідження показують, що будь-хто має шанс дожити 130, а то й 150 років і це не фантастика. Про це розповіли у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анемія чи дефіцит заліза: поради від лікаря, як виявити захворювання

Дослідники проаналізували нові дані про довгожителів і дійшли до несподіваного висновку: вчені знали, що ризик смерті постійно зростає протягом життя, бо організм старіє і слабшає. Проте, нові дані показали, що рано чи пізно цей ризик перестає зростати і виходить на деяке плато, бо немає жодних натяків на те, що є барʼєр; який обмежує термін функціонування людського організму. Через це вчені припускають, що у 21 столітті зʼявиться ще більше людей, які зможуть дожити до 130 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі