Як використання телефону впливає на організм людини: відповідь вчених

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як використання телефону впливає на організм людини
Getty images

Небезпечний смартфон: британські вчені розповіли, як звичайний телефон деформує наше тіло/

Поділитися:

Телефонний палець або ж мовою оригіналу смартфон "" . На заході все частіше звертають увагу на невеличку вм'ятину на мізинцях. Американські медики помітили, що люди постійно притримують свій телефон мізинцем, адже так зручно. Але що буде, якщо телефони з руки прибрати, а долоню лишити непорушною?

Мізинець непомітно перетворюється на скрючений гачок від смартфона. На пальці утворюється м'ятина по формі цього телефона. Здавалося б, нічого страшного, але навіть у TikTok можна знайти відео, де американські медики застерігають: така деформація може призвести до більш серйозних наслідків. Якщо ми тримаємо телефон як звикли, то зверніть увагу на мізицнець -  він скручений. Крім безневинної вм'ятини, у напрузі половина руки. Якби ми розрізали наше зап'ястя і подивилися, що там відбувається, то побачили б два головні нерви: один із них - ліктьовий. Ліктьовий нерв іде від мізинця до ліктя, тому, якщо людина помітила, що в неї болить ця частина руки, не виняток, що причина - телефон. Ну і мізинець, адже ліктьовий нерв береться звідси і аж догори.

Хоч серйозних досліджень на цю тему поки що немає, американські медики вже наголошують: замислитися про свою руку під час використання смартфона. А ЗМІ розмірковують: чи правда це все-таки, але водночас додають: мабуть, таки варто користуватися телефонами поменше, наскільки це можливо в сучасних реаліях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі