Метеозалежність - міф чи реальність, та що робити при болях від погоди (відповідь професорки медицини)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як справитись з метеозалежністю: поради експерта, як полегшити стан при поганій погоді.
Freepik

Як справитись з метеозалежністю: поради експертки, як полегшити стан при поганій погоді.

Поділитися:

Метеозалежність не є повноцінним захворюванням. Професорка національного університету імені Богомольця та сімейна лікарка Ірина Волошина в ефірі ТСН пояснює, як трактувати цей термін:

«Це більше парамедичний термін і він прийшов з народної медицини. Це означає, що при зміні природних умов людина нездужає. У кожного по різному це відбувається, здебільшого симптоми посилюються з віком. У дітей такі явище спостерігається рідко»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анемія чи дефіцит заліза: поради від лікаря, як виявити захворювання

Лікарка наголошує, що при появі симптомів варто звернутися до лікаря, оскільки часто під видом метеозалежності приховуються більше серйозні захворювання. Наприклад, якщо при настанні дощової погоди у вас зниження працездатності і сонливість, то це може свідчити про ментальні погіршення. Також це може бути прихована анемія або низький імунітет, що часто досить чутливий до зміни погоди.

Тим не менш, статистичні дані вказують, що висока кількість серцево-судинних захворювань припадає на осінньо-зимовий період. Це повʼязують зі зниженням температури і розповсюдженням вірусних інфекцій, які сильно впливають на організм. А укріпити своє здоровʼя треба через правильний спосіб життя і заняття спортом.

Новини по темі