"Благодійністю потрібно займатися від щирого серця": Tayanna за лаштунками "Пісні мого життя" про нові меседжі творчості та доброчинність (ексклюзив)

Пісня мого життя
Щонеділі
Ексклюзив: Tayanna про благодійність та боротьбу з російським контентом

Героїня проєкту “Пісня мого життя” Tayanna ексклюзивно розповіла про нове бачення творчості, протидію російському контентові та благодійність.

Поділитися:

Щонеділі о 21:00 на телеканалі "1+1 Україна" глядачі можуть побачити прем’єру проєкту "Пісня мого життя", ведучою якого є Катерина Осадча. Гостею нового випуску стала співачка Tayanna. Ексклюзивно для сайту 1+1 вона розповіла про роль музики в сучасній Україні, нові меседжі своєї творчості та про те, без чого неможливо займатися благодійністю. 

Як ви гадаєте, яка роль музики в сучасній Україні?

Я вважаю, що насамперед музика дає психологічну підтримку. Коли слухаєш музику, вивільняються внутрішні емоції. Інколи прослуховування пісні може замінити похід до психолога. 

В українській культурі музика — це душа. У нас із покоління в покоління музика передавалася як голос душі. Через музики можна відчути зв'язок із предками.

Tayanna

Чи змінила повномасштабна війна ваш підхід та бачення творчості? 

На мою думку, повномасштабна війна змінила підхід до творчості всіх артистів. У моєму випадку стиль і наповнення музики не змінилися, але творчість стала глибшою, бо глибшими стали переживання. Можна сказати, що з’явився певний фаталізм. 

Який основний меседж вашої творчості зараз?

У мене завжди були ліричні пісні, більш жіночі, щоб кожна жінка могла відчути підтримку. 

Мій меседж у тому, що сила всередині. Жінка сильна в будь-який час, і вона ніколи не одна. 

Які ваші улюблені українські артисти? Кого ви зараз слухайте? 

З нових артистів мені подобається SHUMEI, Latexfauna, KOLA. Я слухаю радіо, і коли мені подобається пісня, додаю в плейлист.

Як, на вашу думку, боротися з тим, що українці досі слухають російський контент? 

З цим ніяк не поборешся, тут потрібно мати внутрішнє усвідомлення. Людина повинна або самостійно дозріти, або повинен відбутися переломний момент. У нас немає достатньо важелів впливу на свідомість людей, які це роблять.

Мені здається, що нашим артистам потрібно випускати більше класного контенту, щоб кількістю і якістю він затьмарив російський. А ще не потрібно зациклюватися на цьому. Звичайно, це сумно, але мої духовні наставники вчили мене не звертати на погане увагу, щоб воно не розмножувалося. Натомість енергію треба направляти на речі, які тебе розвивають.  

Tayanna про музику

Яку пораду ви можете дати молодим українським музикантам, які лише починають свою кар'єру?

Я вважаю, що поради — це насіння. Їх можна посадити, але поки людина не пройде власний шлях і не отримає власні уроки, вона не надаватиме їм значення. А тоді, через 5-10 років згадає, що їй щось радили. Сенс нашого життя в тому, щоб проживати ці уроки, вони у кожного свої. 

Але найголовніше для артиста — розуміти, хто ти, що ти, і для чого ти це робиш. Потрібно чесно відповісти собі на запитання “Чому я артист?” Тому що це моя місія і в мене є дар чи тому, що я хочу заробити гроші, стати відомою і мати багато фанатів? Коли людина бреше собі, вона дуже напружена внутрішньо, а отже не все в неї буде виходити.

Ви активно підтримуєте військових та цивільних, постраждалих від війни, берете участь у різних благодійних заходах. Як, на вашу думку, українці можуть долучатися до цього?

Благодійність — це обов’язок кожного, але існує важливий момент, на який не всі звертають увагу — внутрішня наповненість. Коли в людини немає чого дати, вона не зможе робити благодіяння. Найважливіше — слідкувати за собою, бути благодійними для себе. Якщо ви розумієте, що не в тонусі, що у вас немає енергії, потрібно спочатку рятувати себе, а потім вже робити інші благодіяння. Потрібно розуміти, що не всі люди можуть брати участь у благодійних акціях і заходах. 

Благодійністю потрібно займатися лише тоді, коли це від щирого серця і свідомо. Людині потрібна людина. Люди вважають, що благодійність — це щось масштабне і грандіозне, тому маленькі вчинки знецінюються. Але благодійністю може бути й те, що ви поговорите з людиною, якій погано, або принесете їсти сусіду. Людям потрібно розуміти, що маленькі вчинки теж цінні.  

Пісня мого життя новий випуск

Яку пісню загадала Tayanna, дивіться “Пісню мого життя” на телеканалі “1+1 Україна” та не пропускайте нові випуски щонеділі о 21:00.

Новини по темі