Тімур Мірошниченко прокоментував скандали навколо пісень деяких учасників Нацвідбору на «Євробачення-2024»

Тімур Мірошниченко прокоментував скандали Нацвідбору 2024

Ведучий «ЖВЛ представляє» розповів, у кого з учасників найбільше шансів перемогти у фіналі Нацвідбору.

Поділитися:

Офіційний коментатор Міжнародного музичного конкурсу «Євробачення», а також ведучий «ЖВЛ представляє», що виходить у «Сніданку з 1+1» на каналі «1+1 Україна» Тімур Мірошниченко в ексклюзивному інтерв’ю для сайту 1+1 розповів, чим відрізняється цьогорічний Нацвідбір від минулих років, у кого з учасників найбільше шансів перемогти у фіналі та ймовірний плагіат пісень деяких артистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продакшн підрозділ 1+1 media Big Brave Events виграв конкурс на створення фінального концерту Нацвідбору на Євробачення-2024

Як би ти схарактеризував цьогорічний Нацвідбір на «Євробачення-2024?

Щойно були презентовані повні версії пісень наших фіналістів, то одразу букмекери поставили Україну на перше місце серед усіх країн! Так, будемо чесними, поки що половина країн ще не визначилася зі своїми фіналістами, тому ці прогнози дуже передчасні. Ми не знаємо, де опинимося, коли, наприклад, Швеція оголосить про свого представника, бо ця країна – це завжди сильний гравець. До цього британці, які вже обрали свого представника, лідирували в прогнозах букмекерів. Але, якби там не було, щойно виклали у загальний доступ наші пісні, Україна одразу обійшла Велику Британію.

Але багато чого залежить від того, як наші артисти зможуть наживо виконати ці пісні і яким чином зможуть втілити їх на сцені. Не забуваємо, що «Євробачення» – це телевізійний конкурс і 95% глядачів у травні вперше почують і побачать виступи наживо. Відсоток тих, хто стежить за конкурсантами протягом сезону, він невеликий. Я не сумніваюся, що Україна буде серед 26-ти фіналістів і цього року. Тому, треба презентувати так свою пісню, щоб «зачепити» всю Європу аби вона за тебе віддала голос. Дуже часто буває, що пісня класно звучить в навушниках, а на сцені губиться.

Тімур Мірошниченко про Нацвідбор Євробачення

Чим відрізняється цьогорічний Нацвідбір від минулих?

Омолодження складу фіналістів без суперзірок. Можна лише трьох назвати знаними артистами – MELOVIN, alyona alyona та Jerry Heil. Всі інші – це нове покоління музикантів, яке проявило себе за останні два роки. Мене це дуже тішить. Впевнений, всі, хто опинився в фіналі Нацвідбору, стануть великими зірками в майбутньому, тому що все роблять правильно. Дуже талановиті. Вони всі заслуговують бути почутими у Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Величезна черга з охочих усиновити, але система не реагує, не хоче змінюватись”, - Тімур Мірошниченко розповів, що вони знову стоять у довгій черзі аби всиновити другу дитину

У нас жодний Нацвідбір не обходиться без скандалів. Як ти прокоментуєш скандали навколо плагіату деяких учасників?

Для «Євробачення» це стандартна історія, причому не тільки для України. Кожного року когось з учасників звинувачують у плагіаті. Дійсно, є такі пісні у цьогорічних фіналістів, які чуєш і тобі здається, ніби ти вже це десь колись чув. Але, як не крути, всі пісні проходять перевірку Європейської мовної спілки і якщо там буде плагіат, ці пісні не будуть допущені. Якщо ці композиції зараз є в фіналі, значить, вони пройшли перевірку і не порушують жодних правил.

Тімур Мірошниченко про Нацвідбор 2024

Що зараз кажуть за лаштунками Нацвідбору про ймовірного переможця? На кого найбільше ставлять, чи є прогнози від експертів?

Все залежить від виступу артистів у фіналі, як вони зможуть презентувати себе. Ще раз кажу – одна справа записана пісня, а інша – презентація композиції перед глядачем. Так само і на самому «Євробаченні» – можуть пророкувати комусь перемогу, але потім, коли всі з’являються на одній сцені в однакових умовах, все залежатиме від артиста, як він використає свій шанс. Само собою, що в артистів є свої армії прихильників, але більшість тих, хто проголосує, вони далекі від шоубізнесу і будуть оцінювати саме виступ. Їм або сподобається, або ні, або зачепить, або ні. Тому, робити зараз будь-які прогнози безглуздо.

Деяким слухачам не сподобалась пісня Jerry Heil та alyona alyona «Teresa & Maria». Співачки отримали багато критики через Мати Терезу, про яку йдеться в пісні.

Тут у мене велике питання до українців. Поки весь європейський простір захоплюється всіма піснями від наших фіналістів і зокрема піснею Jerry Heil та реперки alyona alyona «Teresa & Maria», ми починаємо поливати дівчат брудом за те, що Мати Тереза має неоднозначну біографію. Коли ми вже навчимося не колупати одне одного і шукати «зраду» в усьому, замість того, щоб порадіти, що класна пісня? 

Дивіться "Щоденники Єфробачення" у «ЖВЛ представляє», що виходить у будні у «Сніданку з 1+1» на каналі «1+1 Україна».

Новини по темі